Mobielvriendelijk (responsief) webdesign is reeds enkele jaren een begrip op het web maar wat is dit nu juist en waarom is het belangrijk dat uw website mobielvriendelijk is?

Wat is mobielvriendelijk / responsief design?

Een mobielvriendelijke website past zich automatisch aan de schermgrootte en het apparaat van de gebruiker aan. Dit zorgt er voor dat je website zowel op desktop, laptop, tablet en smartphone optimaal te gebruiken is. Bovendien gebruikt een mobielvriendelijke website enkel software die door alle mobiele operating systems ondersteund wordt.
mobielvriendelijk design
Het ontwerp van een responsieve website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Waarom is een mobielvriendelijk design zo belangrijk?

1. 55% Van uw potentiële klanten surft mobiel

Vandaag de dag bezit 80% van alle internetgebruikers een smartphone. Verder zijn deze smartphones + tablets samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van het internetverkeer. Dit wil zeggen dat indien uw website hier niet voor is aangepast, u meteen de helft van uw eventuele klanten, bezoekers, gebruikers, … in de kou laat staan!

2. Google houdt van mobielvriendelijke sites

Sterker nog, het straft mobiel onvriendelijke websites af! Sinds 21 april Acheter cialis en ligne france

2015 heeft Google enkele aanpassingen aangebracht aan de zoekformule waardoor mobielvriendelijke websites hoger zullen ranken dan websites die niet werden aangepast voor het gebruik op tablet of smartphone. Een logische stap vermits vandaag de dag meer dan de helft van de zoekopdrachten worden uitgevoerd op een mobiel apparaat.

3. Gebruiksvriendelijkheid is koning

Ok, de inhoud van uw website is en blijft het allerbelangrijkste maar wat heb je aan een machtig artikel waar je uren aan gewerkt hebt als je gebruiker het niet fatsoenlijk kan lezen. Een responsief design geeft uw bezoekers en klanten een betere gebruikservaring. Zo hoeven je mobiele bezoekers niet te knoeien door op hun relatief kleine scherm teksten uit te zoomen om ze deftig te kunnen lezen. Ook zorgt het voor een vlottere navigatie doorheen uw website.

Benieuwd of uw website mobielvriendelijk is?

Om dit te weten te komen heeft Google een handige mobielvriendelijke test ontwikkelt. Ga naar deze link, geef je website url in en klik op “analyseren”. Google zal je vertellen of je website al dan niet mobielvriendelijk is.
mobielvriendelijke test fixdawel.be
Belangrijk om weten is dat deze test niets zegt over de gebruiksvriendelijkheid of snelheid van uw website. Het geeft wel op zijn minst een duidelijke indicatie of u op de goede weg bent!

Oops, mijn website blijkt toch niet zo mobielvriendelijk te zijn …

Zit je nog met vragen of wens je hulp om je website mobielvriendelijk te maken? Het is nog niet te laat maar wees er snel bij. Contacteer ons vrijblijvend om samen de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag verder met raad en daad!

Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust even contact met ons op. Je kan ons altijd bereiken op info@fixdawel.be of op het nummer +32 (0)473 73 88 71.