Wordress is een geweldig open source platform voor het bouwen je website. Maar het zou nog niet half zo krachtig zijn moesten er niet duizenden plugins bestaan die extra mogelijkheden benutten. We gebruiken deze WordPress plugins als gereedschap om nieuwe functionaliteiten toe te voegen naar gelang de wensen van de klant.

Wij maakten alvast een lijstje van 6 plugins die we sterk aanraden bij het bouwen van een WordPress website. De meeste hiervan gebruiken wij trouwens dagelijks!

All In One WP Security

Safety First! WordPress op zich is reeds een redelijk veilig platform. Maar ‘redelijk’ is uiteraard niet goed genoeg. Als je website (en zeker webshop) gevoelige informatie bevat is het van groot belang en in sommige gevallen zelfs je plicht voldoende beveiliging te voorzien. Van de gratis beschikbare plugins in de categorie veiligheid gaat onze voorkeur naar All In One WP Security.

Het grootste voordeel is dat het over een gebruiksvriendelijke interface beschikt waardoor je vrijwel meteen aan de slag kan gaan. Zonder al te veel opties te moeten doorlopen kan je al snel kiezen tussen “basic”, “intermediate” en “advanced” beveiliging. Dit laat je toe een groep opties in 1 keer te activeren of deactiveren. Ook mooi meegenomen is dat het de laadtijd van je website niet zal beïnvloeden.

Zet in op veiligheid door All In One WP Security hier te downloaden. Lees ook zeker onze 7 tips voor een veilige WordPress website.

W3 Total Cache

Het is van groot belang om de nodige aandacht te schenken aan de performantie van uw website. De gemiddelde gebruiker zal na 3 seconden reeds een pagina verlaten als deze nog niet geladen is.

Wij trachten steeds de beste balans te vinden tussen een mooi ontwerp en een snelle website. Voor dat laatste is W3 total cache onze ‘partner in crime’. Deze cache plugin biedt tal van mogelijkheden om de performantie te tweaken naar een gewenst niveau. Uw bezoekers zullen dit zeker weten te appreciëren!

Voor de niet zo gevorderde wordpress gebruiker is WP Fastest Cache een heel goed en waardig alternatief. W3 Total Cache kan je hier gratis downloaden.

Yoast SEO

Iedereen die met WordPress werkt zal hoogstwaarschijnlijk al eens gehoord hebben van Yoast SEO. Het is de ultieme gratis zoekmachine optimalisatie tool als je meer controle wil over hoe je website zal verschijnen in onder andere Google.

Gaande van het aanpassen van de titel en omschrijving van een pagina, post, … tot het toevoegen van social media info en zelfs het genereren van een XML Sitemap. Yoast is een essentiële plugin voor elke website die draait op wordpress.

Je kan Yoast SEO hier gratis downloaden.

ACF – Advanced Custom Fields

Advanced Custom Fields (ACF) is een krachtige plugin die je de mogelijkheid biedt extra velden toe te voegen aan je artikels, pagina’s, producten enz. We gebruiken deze plugin vaak om onze klanten een gebruiksvriendelijke manier te bieden om snel en efficiënt updates te doen.

ACF beschikt over een gratis versie die reeds veel functionaliteit biedt. Toch raden we aan de betalende versie te overwegen als je volledige vrijheid wenst qua lay-outs en mogelijkheden. Hou er wel rekening mee dat enige PHP kennis vereist is.

Contact Form 7 (& Gravity Forms)

Bijna alle websites beschikken over een contactformulier. Contact form 7 (gratis) en Gravity Forms (betalend) zijn onze twee favorieten.

Contact form 7 is één van de oudste en meest gedownloade plugins op de markt. Het is een snel ladende plugin die toelaat een contactformulier toe te voegen op je site. Het formulier ondersteunt CAPTCHA, Akismet spam filtering etc.

Gravity Forms is een enorm gebruiksvriendelijke plugin voor het aanmaken van (contact)formulieren. Het grote voordeel is dat een klant deze later zelf gemakkelijk kan customizen terwijl een aanpassing via contact form 7 wel wat html kennis vereist.

Duplicate Post

Duplicate post doet exact wat de naam reeds doet vermoeden; het dupliceren van een post op je WordPress website. Wij vinden deze plugin uitermate handig tijdens het ontwikkelen. Het laat je toe op een snelle manier dummy content te voorzien om zo de look & feel van bijvoorbeeld een blog te testen.

Duplicate post gaat zelfs een stapje verder want je kan namelijk alle aanwezige post types en custom post types clonen bv. pagina’s, testimonials, …

Start met dupliceren en download de plugin hier.

Zit je nog met vragen of wens je hulp bij het opzetten van je Wordpress website? Neem gerust even contact met ons op. Je kan ons altijd bereiken op info@fixdawel.be of op het nummer +32 (0)473 73 88 71.