WordPress is verreweg het populairste CMS (Content Management System) op de markt. De verwachting is dat die populariteit de komende jaren alleen maar zal toenemen. Meteen ook de reden waarom het een gegeerd doelwit is voor hackers.

Daarom: 7 tips om de veiligheid van jouw WordPress website te waarborgen.

1. Vermijd ‘Admin’ als Gebruikersnaam

De standaard gebruikersnaam voor WordPress is “admin”, wat een gemakkelijk doelwit is voor hackers die zich toegang trachten te verlenen. Vermits 30% van alle websites ter wereld op WordPress draaien is het niet moeilijk in te beelden dat het tevens een populair doelwit is.

2. Ga voor Veilige Hosting

Hosting speelt een zeer grote rol in de veiligheid van uw website. Een studie toonde aan dat 40% van de gehackte wordpress sites via de hosting gebeurde en niet via het WordPress CMS.

Een goede webhosting is niet altijd een dure webhosting. Wanneer je op zoek gaat naar een hosting bedrijf kan je best kiezen voor een gekend bedrijf. Deze bieden meestal een goede support en beschikken over de nodige kennis en documentatie.

3. Gebruik een Sterk Paswoord

Een goed paswoord is meestal een mix van nummers, letters en symbolen. Dit maakt het bijna onmogelijk uw paswoord te achterhalen waardoor potentiële hackers snel zullen opgeven.

Ook problemen met uw paswoorden te onthouden? Neem zeker eens een kijkje bij PassPack. Perfect om veilig al uw logins, paswoorden en webhosting details op een veilige plek te bewaren.

4. Gebruik Betrouwbare Plugins en Thema’s

Goede makers van plugins en thema’s investeren evenveel in de beveiliging van hun product als de mensen van WordPress zelf en zullen regelmatig updates maken. Maar dat geldt niet voor iedere plugin maker.

Check daarom bij het installeren altijd of de plug-in recent is geüpdate en door hoeveel mensen hij wordt gebruikt. Weet je het niet zeker? Je kunt het gerust bij ons navragen. Hier alvast 6 veilige WordPress plugins voor je website.

5. Update WordPress, Thema’s en Plugins

Om de veiligheid en juiste werking van het WordPress CMS, thema’s en plugins te waarborgen is het van groot belang om de software en scripts regelmatig te updaten. Updates bevatten naast nieuwe functionaliteiten vaak security fixes die zijn ontwikkeld naar aanleiding van reeds bestaande problemen.

Wel is het van groot belang om vooraf de changelog van een update te bekijken om te kunnen oordelen of er geen problemen met compatibiliteit optreden na het uitvoeren van de update.

6. Limiteer het aantal login pogingen

Om brute force aanvallen te beperken kun je een limiet zetten aan het aantal toegestane foutieve inlogpogingen. Er zijn verschillende plugins (bv. Login Lockdown) die dit voor je kunnen doen.

7. Maak Regelmatig Back-Ups

Het is mogelijk dat jouw website, ondanks alle inspanning toch gehackt wordt. Maak daarom regelmatig back-ups van jouw bestanden en database(s) zodat er steeds een weg terug is!

Wij kunnen dit ook voor u doen! Neem gerust even contact met ons op. Je kan ons altijd bereiken op info@fixdawel.be of op het nummer +32 (0)473 73 88 71.