Heel wat van onze klanten hebben reeds gehoord van WordPress maar weten vaak niet wat het allemaal kan doen. Daarom krijgen we dikwijls de vragen; Waarom zou ik voor WordPress kiezen en zal het gemakkelijk te gebruiken zijn?

Hoog tijd om even te verduidelijken waarom wij WordPress aanbevelen!

Wat is WordPress?

WordPress zag oorspronkelijk het daglicht als een ‘blogging platform’. In het verleden werd het wel eens gebruikt om een ‘nieuws’ of ‘blog’ sectie toe te voegen aan een website. Inde loop der tijd evolueerde WordPress naar een sterk autonoom CMS waarmee je elk deel van je website kan beheren.

WordPress is dus een content management systeem (CMS). Hiermee kan je een website maken en onderhouden. Als basis laat het je toe om pagina’s, artikels en media toe te voegen en aan te passen. De duizenden extra (al dan niet gratis) WordPress plugins zorgen voor tonnen extra features en mogelijkheden.

Waarom WordPress u ten goede zal komen

Bijzonder Gebruiksvriendelijk

WordPress is een extreem gebruiksvriendelijk platform. Hierdoor kan je als gebruiker vrij eenvoudig artikels, pagina’s en andere standaard aanpassingen doorvoeren.

Extreem Flexibel

WordPress is zo ontworpen dat u het niet alleen kunt gebruiken om te bloggen, maar ook kunt inzetten voor uw bedrijfswebsite, webshop, portfolio, … Het integreren van nieuwe functionaliteit binnen een WordPress website is zelden een probleem.

Google loves WordPress

WordPress en Google houden van elkaar! Het hebben van een SEO (Search Engine Optimization) vriendelijke website is een must. Tijdens het maken van uw website installeren wij tevens een extra plugin waarmee je je website nog beter kunt optimaliseren voor zoekmachines.

WordPress is gratis

Vermits de software (broncode) helemaal gratis is bespaar je een pak geld op ontwikkelingskosten waardoor er meer ruimte komt om alle functionaliteiten en wensen ten volle te benutten.

Gemakkelijk uit te breiden

Wil je toch plots een extra pagina, gallerij, extra taal, … ? Dankzij alle gratis en betalende plugins die beschikbaar zijn kunnen we snel aan de slag gaan waardoor de ontwikkelingstijd beperkt wordt.

WordPress is populair

Vandaag de dag wordt voor 30% van alle websites WordPress als CMS gebruikt. Een grote groep programmeurs werkt 24/7 aan verbeteringen. WordPress wordt hierdoor steeds beter, sneller en gebruiksvriendelijker.

Op zoek naar een gebruiksvriendelijke Wordpress website? Neem gerust even contact met ons op. Je kan ons altijd bereiken op info@fixdawel.be of op het nummer +32 (0)473 73 88 71.